Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Селските кметове „обмениха опит” с тенджера задушено свинско и кюфтета от глиган

Кметовете на села в Дупнишко си организираха „обмяна на опит” с кюфтета от диво прасе, бяло вино и изсушено свинско. „Обменът” се състоя в най-малкото село в община Дупница Крайни дол, което в района наричат Бевърли хилс,

тъй като в него имат вили известни личности от общината и София. Домакин беше кметският наместник на Крайни дол Георги Петров, той създаде ведро настроение на колегите си, като им пя любими хитови песни от миналия век.

Най-младият кмет в Дупнишко Христо Костадинов, известен ловец с точен мерник, изненада колегите си с кюфтета от диво прасе. Той убил глигана през ловния сезон, но запазил във фризера подобаващо количество за весели поводи като този. Младият кмет пристигнал на сбирката с огромна тенджера под налягане, в която приготвил вкъщи задушено свинско с картофи, моркови и подправки. Колегата му от с. Баланово Явор Митов пък допълнил менюто с ароматно домашно бяло вино.

Кметовете и кметските наместници в община Дупница си организират подобни срещи веднъж месечно, като съчетават разговорите за селските дела и веселбата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *