Селски кметове с допълнителни 250 лева към заплатите

17 селски първенци в Кюстендилско заменят колегите кметове на кметства, които участват в предизборната кампания. Заместниците ще изпълняват временно изпълняващите длъжността кмет на кметство до полагане на клетва от новоизбрания кмет, като за целта има и издадена кметска заповед. Регламентирано е допълнително заплащане от 250 лева.
Така за с. Багренци и село Пиперков чифлик ще отговаря Благовесна Николова – наместник на с. Търновлаг; за с. Богослов Румен Алексов – кметски наместник на Горановци и Полетинци; за кметство с. Горна Гращица – Даниела Точева от с. Таваличево; за с. Граница Венета Тодорова – управник на Лелинци и Търсино; за кметството в с. Драговищица – Огнян  Янев от с. Стенско. В кметството в с. Жабокрът отива Александър Йорданов – наместник на с. Гирчевци; в кабинета на кмета на село Жиленци – Татяна Георгиева от с. Гюешево; за с. Коняво ще отговаря Виолета Симеонова – кметски наместник на с. Цървеняно. За кметството с. Лозно ще отговаря Валентин Точев – наместник на с. Вратца. В кметството в с. Николичевци отива Кирил Стоименов от с. Скриняно. За кметството в с. Раждавица ще отговаря Климент Димитров Терзийски – кмет на с. Шишковци, който не участва в предизборната надпревара; за с. Слокощица Копринка Костадинова – кметски наместник на селата Ново село, Савойски, Сажденик и Цървена ябълка; за кметството в с. Соволяно Красимир Тодоров – кметски наместник на с. Мазарачево и с. Кършалево, а за кметството в с. Ябълково Людмила Пухова – кмет на с. Копиловци, която също се отказа да участва в местния вот.
Трудовите правоотношения на временно изпълняващите длъжността кмет на кметство са по линия на Кодекса на труда, считано от деня, следващ решението за регистрацията в ОИК за кандидат за кмет на кметство, до полагане на клетва от новоизбрания кмет на кметство.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *