Селски кмет в Кюстендилско иска гаранции след асфалтиране на улиците

Кметът на кюстендилското село Лозно Пламен Матуски предлага след всяко асфалтиране работата и качеството на ремонтираните участъци да бъдат удостоверявани с декларация, за да бъде гарантиран ефектът от свършените дейности.

„Лозно е от първите населени места на територията на общината, където бяха асфалтирани улици с част от отпуснатите средства от Министерски съвет. Ремонтирани са 6 улици с подменен водопровод, от които пет са по-дълги и една по-къса”, каза Пламен Матуски.
Той уточни, че липса на средства са оставили неремонтирана една улица, също с подменен водопровод. След приключване на асфалтирането работниците са оставили на две-три места парчета асфалт и паднали дървета, които трябвало да бъдат извозени с камион.
Кметът на Лозно увери, че ежегодно в населеното място се асфалтират улици след водни аварии, но цялостно асфалтиране е имало през 2011 г., по време на кметуването на Радка Чорбаджийска. Три милиона лева, отпуснати от правителството, ще са за ремонт на уличната мрежа в града и седемте съставни села. През месец август пък най-неотложните участъци в областния град бяха ремонтирани със 136 хиляди лева по бюджета.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *