Семеен терапевт: Как да заздравите връзка, на ръба на раздяла

Има много двойки и семейства, които биха дали всичко, за да се справят с трудностите, с които се сблъскват. В повечето случаи те са се натъкнали на стена, която или е причинена от натрупани събития, или е изненадваща криза, или и двете. Най-важното е с партньора да сте на едно мнение – има ли надежда за регенерация, или не. И в случай, че наистина искате да заздравите връзката си, която се вее на тънък конец над пропастта на раздялата, ето как да го направите.

1. Бъдете внимателни към това, което казва половинката

Когато единият партньор говори, независимо от неговия тон, гледайте и слушайте. Дори да има разногласия, очевидно е, че това, което другият иска да каже, е важно. Партньорите често имат склонността да прекъсват, пренебрегват или минимизират, но това е адски неуважително и токсично. В края на краищата, ако можете да повторите това, което половинката ви е казала пред малко, вървите в правилна посока.

2. Проявявайте загриженост един към друг

Двойките, които са загубили доверието и подкрепата си, трябва да продължат да проявяват загриженост. Ако не са в състояние да успокоят или пък са причина за страданието на другия, много е важно да не се правят, че всичко е наред или да си „затварят очите”. Просто бъдете до половинката, дори и безгласно – езикът на тялото и изражението на лицето са достатъчни.

3. Спомнете си най-смешните си моменти

Има моменти, когато враждебността между двама влюбени е обзела връзката. Те спорят дори за начина, по който спорят. Не могат да намерят нищо, което си заслужава да се изслуша. Точно тогава нямате нужда от романтика или пътуване в емоционалните спомени. Не, спомнете си най-голямата глупост, която сте правили заедно и най-смешното нещо, което сте преживели.

4. Де-ескалация на конфликта

Всяка двойка знае колко далеч е твърде далеч, защото това е различно понятие за всеки човек. За съжаление, това основно знание не винаги спира един от двамата да се движи твърде близо до тази мярка и много връзки приключват поради тази причина. Дайте няколко стъпки назад и стойте в безопасната зона.

5. Не повдигайте проблеми от миналото

Естествено е повечето хора да използват миналото или трети лица, за да добавят влияние и аргументи във вече съществуващ спор. Но ровенето в „забранения сандък” няма да ви помогне с точки в скандала, дори напротив – той ще придобие нови висоти.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *