Семейство бедства без храна, покъщнина и дърва за огрев, отказват работа на мъжа, освидетелстван от ТЕЛК заради онкологично заболяване

Семейство в Земенско бедства без храна,  покъщнина и дърва за огрев. Валентин Георгиев /49 г./ и Румяна живеят в село Габров дол с мизерните 170 лв. на месец. Двамата са безработни. Преживяват с инвалидната пенсия на мъжа, която е 170 лв.

Валентин се разболял от онкологично заболяване, което успял да пребори. Заради това обаче му издали ТЕЛК. Диагнозата пък му пречела да си намери работа.

„Щом разберат, че е с ТЕЛК, и отказват да го назначат. Проблемът е изключително сериозен“, обясняват запознати.

Семейството има мокро помещение но освен тръбите нямат нито душ, нито батерия, нито умивалник, бойлер и дори тоалетна чиния. Готвят и се топлят на прогоряла печка.

„Надяваме се да им помогнем, все пак идват най-светлите християнски празници“, пише до редакцията ни техен съсед със зов за помощ. Мъжът призовава да се помогне на семейството с каквото може. То се нуждае от храна, дърва за огрев, печка на твърдо гориво, дрехи, консумативи за баня като душ, смесителна батерия и умивалник. Необходими са и елуреди в изправност и годни за употреба като бойлер, пералня, телевизор.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *