Семейство в Сандански нае работници, но ги чакаше изненада

Възрастно семейство от Сандански нае гроздоберачи,  но намериха в лозовия си масив от 7 декара само изсъхнало грозде и прибраха едва 300 килограма.

Масови кражби на грозде  има на територията на общините Сандански, Струмяни и Кресна от старта на кампанията. Семейството пенсионери от Сандански наели  гроздоберачи, защото чакали да наберат над 1 тон грозде и били приготвили 7 бъчви. Оказало се обаче, че лозето преди тях е ошушкано от крадци.

Обект на по-малки кражби са  станали и лозовите  масиви в  по-отдалечените места в землищата на селата Катунци, Пиперица, Петрово и Яново в община Сандански, както и в землището на селата Влахи и Ощава в община Кресна. От лозов масив в село Петрово е обрано около 400 килограма грозде от сорта „Мерло”.

„И да се жалим, няма да ни върнат гроздето. Като крадат, поне да е в по-малки количества, а не да ни оставят на сухо”, жали се Петър Костадинов от Катунци.

Официално стартът на бране на винените сортове започва от 15 септември, съобщи председателят на Лозарската камара в Сандански Иван Велков.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *