СЕНЗАЦИОННО ИЗЯВЛЕНИЕ! А. Джамбазки: Македонският премиер З. Заев и кметът на Петрич Д. Бръчков са втори братовчеди

Кметът на Петрич Димитър Бръчков и македонският премиер Зоран Заев са втори братовчеди – обяви в национален ефир евродепутатът и зам. председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Новината бе съобщена в защита на тезата му, че „от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море има само един народ – българският народ”, както и че мнозинството от хората в Македония пазели българските си корени.

„Имат роднинска връзка, но по-добре си питайте кмета, не искам да говоря вместо него”, потвърди за „Струма” думите си А. Джамбазки.

Бръчков обаче вчера цял ден не вдигаше телефона си, а при част от опитите ни за връзка с него се включваше гръцки мобилен оператор.

Оказа се, че в Петрич никой не е чувал, че в жилите на Заев и Бръчков тече една кръв. Факт е, че Зоран Заев е роден в гр. Струмица, който е съвсем близо до българо-македонската граница, факт е и че много от петричаните имат роднини в тази част на Македония, но специално за връзка между рода Бръчкови и този на Заев в южния град никой не можа да ни каже нищо. Служител на община Петрич с афинитет към историята само предположи, че е възможно родството да е по линия на майката на Димитър Бръчков, която е от рода Гавазови.

Ден преди това – на 2 август, македонският премиер и петричкият градоначалник бяха заедно в Благоевград на честването на 115 г. от Илинденско-Преображенското въстание, но и тогава никой не забеляза някаква роднинска близост между двамата. Те само се ръкуваха любезно до пл. „Македония”, където бяха организирани тържествата, въпреки че със сигурност се познават.

През юни тази година Бръчков и вицепремиерът Екатерина Захариева ходиха в Струмица да гледат постановката „Железният светилник” и след официалната среща със Заев си направиха обща снимка.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *