HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Сензационно! Откриха Фонтана на младостта

В опитите си да запазят младежкия вид на кожата, жените прибягват до какви ли не методи, но за метиленовото синьо тепърва ще слушаме много – въпросното вещество се очертава като магична съставка за подмладяване на кожата.
Резултатите от изследване на американски учени от “University of Maryland” сочат, че метилтиониниевият хлорид е ефикасен срещу стареене на лабораторни човешки кожни клетки и тъкани, като евтиният и безопасен химикал дори обръща деградивните процеси на кожата при фибробластите – клетките, произвеждащи колаген.
“Изследването показва, че метиленовото синьо може да намери приложение като мощен антиоксидант в производството на козметика за кожата”, коментира специалистът по молекулярна и клетъчна биология проф. Кан Цао.
Съставката не само придава младежки вид, но се очертава като ефикасно средство за подмладяване на кожата. “Наблюдаваният ефект не е временен – метиленовото синьо нанася дълготрайни промени върху клетките на кожата”, допълва ръководителят на проучването.
Специалистите съветват да не прибързваме с прилагането на веществото върху кожата, тъй като предстоящите тестове с доброволци трябва да потвърдят резултатите от научното изследване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *