„Септември“ /Сим/ не можа да входира кандидатурата на Хр. Порточанов за шеф на БФС

Управителят на „Септември“ /Сим/ Пламен Скендерски направи неуспешен опит да входира предложението на футболния клуб от Симитли за издигане кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС вчера. В деловодството на централата отказали да приемат предложението под претекст, че изпълнителният директор Борислав Попов е в болнични.

„Искаме да уведомим цялата футболна общественост, че БФС нагло лъже, че все още няма кандидатури за президент на БФС. В разрез с цялото българско законодателство, те отказаха днес (б. р. – вчера) да приемат предложението на ФК „Септември“ /Симитли/ за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за такъв. Не ни е ясно кой позволява на БФС да потъпква по безпардонен начин законите в България. В крайна сметка, никой от съюза все още не е съобщил официално, че конгресът на БФС се отлага. Ако е така, призоваваме Ви още утре да го направите. Не може заболяването на един човек да спре работата на такава огромна институция, като тук пожелаваме на Борислав Попов скорошно оздравяване. Очакваме, при положение че официално бъде съобщено за отлагане на конгреса, той да бъде насрочен още за януари, тъй като не е проблем да се проведе в зала „Арена Армеец“, пък ако щете и на Боянските поляни или на открито на стадиона на базата на БФС при спазване на всички противоепидемични мерки. Ако всичко това не се случи, ще се наложи да предприемем събирането на подписка от 1/3 от клубовете за насрочване на конгрес на БФС съгласно устава. С това искаме да спрем завинаги спекулациите, че няма кандидати за президент на БФС“, обявиха от

инициативния комитет за издигането на кандидатурата на Хр. Порточанов.

В същото време отборът на симитличани продължава с мачовете си във Втора лига. Избраниците на старшията Тодор Киселичков са лишени от домакинство за 2 мача и приемат „Нефтохимик“ на ст. „Хр. Ботев“ в Благоевград днес от 14.00 ч. на празни трибуни, заради мерките срещу Ковид-19. В завързания сблъсък с тима от родния си град бургаският специалист не може да използва опитния халф Руслан Иванов и защитника Николай Стоилков-Газелата, които страдат от контузии.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *