Сестрата на починалия 51-годишен мъж от с. Долно Осеново: Никой лекар не ни каза, че брат ми е болен от коронавирус

„Нито един лекар не ни е казал, че брат ми е болен от коронавирус. Заболяването му беше двустранна пневмония, но той не е изследван за Ковид-19“. Това се казва в сигнал до в. „Струма“ от името на Антоанета Каменова, сестра на починалия завчера 51-годишен мъж от село Долно Осеново. Твърди се още, че нейният брат е бил на протеста в София, на който отишъл цял рейс от селото, организиран от кмета.

51-годишният пациент от с. Долно Осеново почина в резултат на усложнения в отделението по реанимация. Преди това той е приет във вътрешно отделение с вирусна пневмония и му е направен PCR тест, който е  положителен, заяви началникът д-р Румен Кондев. Той припомни, че всички лица с коронавирус се завеждат в РЗИ – Благоевград и те са длъжни да направят изследвания на контактните лица.

„В момента във вътрешно отделение има 6-има болни, които са с коронаинфекция. Изписахме двама пациенти и веднага приехме нов – жена с инсулт, която дойде от неврологично отделение на МБАЛ – Благоевград, след като е дала положителна проба за коронавирус”, добави началникът на терапавтичното отделение д-р Румен Кондев. 

27 са общо болните с коронавирус, като 4-ма са в реанимация, останалите са във вътрешно и инфекциозно отделение.

Пациентка на АГ отделението също бе установена с Ковид-19, поради което вчера то бе затворено за 24 ч. за дезинфекция. Бременната жена е изписана, но остава под наблюдение, заяви директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

14 пациенти с пневмонии, от които 8 с доказан коронавирус, са на лечение в бившия Тубдиспансер. „Шест жени от село Долно Осеново и един мъж с пневмонии върнах днес, за да се изследват за коронавирус. Ако резултатите са положителни, не знам вече къде ще ги настанявам“, каза началникът на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания д-р Петър Георгиев.

Инфекциозно отделение също е пълно с пациенти, както и обособеното като Ковид отделение в частната болница ПУЛС. 38 са новите случаи на лица с коронавирус в Благоевградска област за последното денонощие, като 11 от тях са хоспитализирани за лечение в болница. Няма починали болни.

Разпространението на заразата е дифузно и обхваща всички населени места. 5 от новите случаи са в Благоевград, 5 са в Разлог, 4 в Петрич, 3 в Сандански, 3 в Михнево, 2 в село Долно Осеново и по 1 в Банско, Белица, Кърналово, Крупник, Полена, Плетена, Дрангово, Дамяница, Бачево, Абланица, Блатска, Буково, Дебрен и Жижево.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА  

Огнян Митев

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *