Сестри ученички в НХГ със златни медали от национален конкурс, акомпанира им акордеонист от 9 клас

Ученици от паралелки профил “Музика” на Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ – Благоевград взеха за първи път участие в осмото издание на националния конкурс „Път към славата”, състоял се в София. Възпитаниците на НХГ се представиха отлично и заслужено получиха награди – първо място и покана за участие в международни фестивали.

Дванадесетокласничката Анабел Дамянова и сестра й Дарина Дамянова от 8 „г” клас спечелиха първо място и златен медал в категория “Дуети-фолклор” в 4-та възрастова група и покана за участие без фестивални такси в международен фестивал “Открьiтая Европа – открьiтая планета” в град Москва.

Станислав Георгиев от 11 „г” клас завоюва призово място, диплом за отлично представяне в четвърта възрастова група и покана за участие без фестивални такси в ХХVIII международен фестивал за деца и младежи “Ние – ХХI век”, 2020 година, в Слънчев бряг.

За впечатляващото представяне на учениците допринесе акордеонистът Иво Иванов от 9 „г” клас, който акомпанира на техните фолклорни изпълнения.

Учителите им Марияна Ангелова и Мая Чакова бяха удостоени с дипломи за висок професионализъм от организаторите и журито на конкурса.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *