СИГНАЛ В „СТРУМА”: Благоевградски пожарникар се явява на изпити за магистрат по време на болничен

По време на болничен благоевградски пожарникар се яви на изпити за магистрат, съобщиха във вестник „Струма“ информирани. Проверката ни потвърди, че Георги Тренчев, служител в РСПБЗН – Благоевград, е претендент №1 за единственото вакантно място за младши следовател в Благоевград с две пълни шестици на писмения и устния изпит за позицията.

Пожарникарят се е разболял и болничният му съвпада с времето, по което е бил насрочен последният му изпит от поредица препитвания – писмени и устни. Явно точно това съвпадение е причина да бъде взет на прицел с въпросите защо не е излязъл в отпуск за изпита.

Факт е, че кандидатът за младши следовател чака класиране, след като блестящо се е представил на устния изпит на 14 юни и е затвърдил отличната си оценка на писмения от 20 април. Благоевградският пожарникар, който е син на следователя Иван Тренчев, се включва в конкурсите на ВСС за младши съдии, прокурори и следователи, стартирали през февруари, става ясно от официално публикуваните списъци. Напливът за обявените позиции е огромен, по 25 души се борят за едно място.

Любопитно е, че първият насрочен изпит за младши съдии се оказал пълен провал за Г. Тренчев, на 6 април и двамата независими проверяващи писмените работи на кандидатите са оценили слабо представянето му и не са му дали шанс да отиде на следващия етап – писмено препитване. Това вероятно е амбицирало пожарникаря да заляга над учебниците, защото дни по-късно, на 13 април, на писмения изпит за младши прокурор средната оценка на двамата проверяващи вече е 4.63, а само седмица по-късно вече нищо не му се опира в конспекта на писмения изпит за младши следователи, където получава отлични оценки. В класацията за младши прокурори Георги Тренчев е на 212-о място с общ бал от двата изпита 10,28 след отличното представяне на устното препитване.

Голямата разлика между провала на първия изпит за младши съдии и отличното представяне дни по-късно на последния за младши следователи на пожарникаря Георги Тренчев, както и съвпадението с излизането в отпуск по болест по време на изпитната сесия обаче явно не е останало незабелязано от опонентите му в конкурсите.

ДИЯНА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *