СИГНАЛ В „СТРУМА”! Собственици на кооперация на ул. „Глазне” в Банско: При ремонта работници на „Авон 5” са прекъснали отводнителната тръба, отказват да я свържат към канализацията

Прекъсната отводнителна тръба на кооперация, намираща се на ремонтиращата се в момента улица „Глазне“ в Банско и сигнал в „Струма” събра на едно място изпълнител и възложител.


Водостоците ще се включат в дъждовната шахта пред гаража 

Проблемът възникнал миналата седмица, след като работници на фирмата изпълнител „Авон 5“ ООД при подготовката на тротоара за полагане на тротоарните плочи прекъснали отводнителната тръба, която поема водата от водостоците на сградата, положили плочите и заровили прекъснатата тръба, без да я свържат към канализационната мрежа. Част от собствениците на апартаменти в сградата направили забележка на работниците, които обаче заявили, че това не е тяхно задължение, и продължили работа. Уведомен е и техническият ръководител, който  пък пояснил, че има пуснати отклонения – тръби за дъждовна и канална вода към всяка сграда до границите със съответния имот и е задължение на собствениците за свържат отводненията си към съответното отклонение, както и че това е допълнителна услуга, за която възложителят, т.е. община Банско, трябва да одобри. 


Прекъснатата отводнителна тръба, която стана повод за напрежението

Двете страни не стигнали до консенсусно решение, а по думите на част от собствениците те подали сигнал още миналата седмица и през официалния сайт на администрацията, но няма реакция. Така проблемът стигна и до медията ни, където сигнализира Виктор Петров.

Наша проверка на място показа, че действително отводнителната тръба е прекъсната и не е свързана никъде. На място техническият ръководител на фирмата поясни същото, както и на живущите в сградата, и допълни: „Ние работим по утвърден проект, в който не се включва свързването на отводнения в частните имоти“, категоричен бе техническият ръководител.

Репортер на „Струма” се свърза по телефона със заместник-кмета по строителството Стойчо Баненски, който въпреки че е в отпуск, незабавно се отзова на място, за да се запознае лично с проблема. Той бе категоричен, че подобен сигнал до него не е достигал. На място дойде и собственикът на фирмата изпълнител Георги Бенин. В крайна сметка живущите в сградата, изпълнител и възложител стигнаха до  най-благоприятното решение – отводнителната тръба, която поема водата от три от водостоците на сградата, да бъде свързана към дъждовната шахта на гаража, която е свързана към канализационната мрежа. С това решение  ще се избегне и къртенето на положените в границите на имота тротоарни плочи, за да бъде прокарана отводнителна тръба до извода за дъждовната шахта. Ще спести и допълнителна работа и средства на живущите в кооперацията. Досега отводняването на улуците е било повърхностно и дъждовната вода от тях е изтичала върху пътното платно. При срещата между страните вчера всички бяха единодушни, че след такъв мащабен  ремонт и изграждане на канализационна мрежа повърхностно отводняване върху тротоара или пътното платно не е решение, тъй като това ще доведе до поледици през зимата.

В  момента на улица „Глазне“ текат усилени ремонтни дейности, които са по проект „Изграждане на разделителна канализация на ул. „Глазне“ в участъка от ул. „Ив. Вазов“ до ул. „Христо Матов“ на стойност 729 991 лева с ДДС. Ремонтните дейности включват и цялостно полагане на асфалтова настилка, ремонтират се и тротоарите. След приключване на ремонтните дейности улица Глазне, която е по протежението на едноименната река и поема най-големия поток от автомобили, ще има изцяло нов облик.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Павлин

    Ведена от омразата си към Банско баненската репортерка Яна Йорданова заби поредния пирон в ковчега на Банско. Яна, Банско не те иска тук!!!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *