Сигнал до struma.bg! Обява на сайта на община Благоевград подвежда пътуващите с градските автобуси по линия №1

Информация на сайта на община Благоевград подвежда пътуващите с градските автобуси по линия №1, сигнализираха читатели във вестник „Струма“. Те посочиха, че според публикуваното на официалната страница на кметството с решение на кризисния щаб от 18 май колите по линията на единицата трябва да пътуват на всеки половин час. На практика обаче те се движат през час, а само в два часови пояса – сутрин от 7 до 8 часа и вечер от 5 до 6 часа, когато хората тръгват или се връщат от работа, са през 30 минути.

Разминаването в написаното и фактическата обстановка създава сериозни проблеми на живеещите в селата Рилци, Бело поле и Изгрев, чиято връзка с Благоевград е въпросната линия на градския транспорт. Ако изтърват автобуса, хората са принудени да висят в жегата по цял час по спирките, за да изчакат следващия, ядосват се потърпевшите, обяснявайки, че много от тях са с карти, което значи, че трябва да получат услугата, за която плащат.

Графикът на всички автобусни линии в общината беше променен с въведеното в средата на март извънредното положение, като колите бяха значително разредени. С отмяната му в средата на май кризисният щаб излезе със становище за връщане на обичайната схема на движение, но това явно не е било стиковано с двете превозвачески фирми, които обслужват градския транспорт – „Бистрица 96“ и „Струма 11“. От дружествата обясниха, че удължената със заповед на здравния министър до 15 юли извънредна епидемична обстановка е причина графикът на движение на автобусите в градския транспорт да продължава да се изпълнява като в периода на извънредно положение.

От пресцентъра на общината информираха, че са уведомени управителите на двете фирми, покриващи линия №1 – „Струма 11“ ООД и „Бистрица 96“ ООД, за възникналия проблем, с апел да извършат необходимата проверка и да предприемат необходимите действия за отстраняване на нередността и за спазване на графика. От кметството съобщиха, че също ще извършат проверка за спазване на часовете на разписанията от градската транспортна мрежа.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *