Сигнал за липса на избирателни списъци в кюстендилското село Катрище се оказаха блъф

Три жалби и сигнали са постъпили в РИК – Кюстендил от сформиране на комисията за парламентарния вот на 11 юли, информира председателят Тодорка Петкова. От тях два са били депозирани във вторник и вече са разгледани на заседание.

„Бяхме сигнализирани за непоставени избирателни списъци в село Катрище, Кюстендилско. Вече направихме и проверка на място съвместно с общинската администрация. Констатирахме, че списъците са на място”, каза Петкова.

Втората жалба е с адрес Дупница – за неправомерно разлепване на агитационни материали. Тя обаче е подадена от лице, чийто подпис липсва, а е пуснато по електронната поща. В документа обаче не е упоменато мястото, където са залепени плакатите.

В оставащите дни до изборите традиционно е зачестила и подмяната на членове в секционните избирателни комисии. Такава вече може да стане и в изборния ден.

„Вече сме в етап на организационни дейности относно пожарна безопасност, оборудване на помещенията, снабдяване с необходимите материали, организиране на маршрута на придвижване на гражданите от полицията”, каза още председателката на РИК.

Тодорка Петкова уточни, че комисията ще приема сигнали и в деня на вота. Това може да стане по електронната поща и лично.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *