Сигнал на общинската съветничка Гергана Янчева се потвърди: През работно време шефката на операта М. Йорданова дава частни уроци, не плаща и наем…

Шефката на разтърсената от скандали заради съкращения Камерна опера – Благоевград Милослава Йорданова дава частни уроци през работно време. Сигнал за това подаде във вестник „Струма“ общинската съветничка от БСП Гергана Янчева, недоволна от отговорите, които групата на червените получи на официално питане към Общинска администрация. Тя разкри още, че назначената през октомври м.г. от кмета Ат. Камбитов вр.и.д. директорка на общинската културна институция идва на работа само във вторник и четвъртък, а през останалото време в седмицата контактува по телефона с подчинените си от София, където живее с дъщеря си.

Читатели потвърдиха думите на червената съветничка, като заснеха директорката М. Йорданова малко преди 11 ч. в четвъртък как дава частни уроци през работно време, като отгоре на всичко провежда уроците с частните си ученици в една от стаите в сградата на операта, най-вероятно за да не плаща наем. По звуците зад затворената врата оркестрантите от състава на операта разбират дали шефката им е пристигнала в Благоевград, или още я няма.

Родители на хлапета, които взимат уроци по цигулка при Милослава Йорданова, пък негодуват, че тя непрекъснато пуши в стаята и децата им са принудени да гълтат облаци дим, докато свирят, а дрехите им са пропити с неприятната миризма на излизане.

За това, че оперната шефка идва на работа само 2 дни седмично, общинската съветничка Г. Янчева официално по време на последната сесия на ОбС уведоми шефовете й – зам. кмета по културата Хр. Шопова и кмета Ат. Камбитов, но призна, че до момента няма никаква реакция от тяхна страна.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Само питам?

    А платила ли си е данъците за тази дейност плюс наем за помещение и оборудване минус заплата за съответното време? Ало, данъчните?…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *