HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СИЛНИ МЪЖЕ В ОСПОРВАНО СЪСТЕЗАНИЕ С МОТОРНИ РЕЗАЧКИ! Вижте кой е най-добрият дървосекач в Югозапада

Най-добрите професионални дървосекачи в Югозападния регион мериха сили на оспорвано състезание, организирано за втора поредна година от ЮЗДП. Надпреварата се проведе в местността Надарица в Рила, на територията на „ДГС Самоков” и премина при отлична организация и стриктно спазване на изискванията и правилата за безопасност.

16 участници от осем териториални поделения на Югозападното държавно предприятие демонстрираха завидни умения с моторните резачки. Състезателите мериха сили в четири дисциплини съгласно стандарта и правилата на световния шампионат за дървосекачи – поваляне на дърво, комбинирано и прецизно рязане на дървени трупи и подготовка на бензиномоторен трион за работа – монтаж на верига.

Али Мухтарски, който работи в дърводобивна фирма в района на „ДГС Елешница”, надви конкуренцията и стана първи в индивидуалното комплексно класиране. „Радвам се за постигнатото, години наред се занимавам с тази дейност”, сподели победителят. Наградата – грамота и 200 лева, му връчи директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Али победи останалите участници и в една от четирите дисциплини – комбинирано рязане на дървени трупи. Яшар Воруков е първи при повалянето на дърво, Реджеб Шех – при монтажа и демонтажа на веригата на бензиномоторна резачка, а Фаик Кьойбашиев – при прецизното рязане.

В комплексното индивидуално класиране втори е Марио Власев от „ДГС Добринище”, а трети Ахмед Дебърски от „ДГС Гоце Делчев”, които също получиха грамоти и финансова награда – съответно 150 и 100 лева.

В отборното класиране първото място е за „Държавно горско стопанство Елешница”, като наградата бе 400 лв., второто място зае „ДГС Гоце Делчев”, наградата бе 300 лв., а третото място и 200 лева „ДГС Места”.

„Конкуренцията беше доста оспорвана. За нас най-важно е да осигурим добри условия професионалните дървосекачи да покажат своите умения, както и да гарантираме тяхната безопасност. Надявам се, че тези, които ще ни представят на националното състезание на 13-14 юни на територията на „Държавно горско стопанство Селище”, ще бъдат още по-бързи, точни и прецизни”, коментира директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *