Симеонов: Не е изключена и смяна на премиера

До два дни се очаква да станат ясни евентуалните промени в кабинета и бъдещите действия на управляващите. Това съобщи в студиото на Сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той заяви категорично, че няма никакво съмнение в преодоляването на вота на недоверие, който парламентът ще гласува днес.

Утре или вдругиден ще имаме коалиционен съвет, на който спокойно ще обсъдим евентуални промени в кабинета, евентуални бъдещи действия. Тепърва ще обсъждаме, умишлено се разбрахме да не коментираме никакви кадрови въпроси до приключването на вота.

По думите на Валери Симеонов, никой вариант не е изключен относно промени в състава на правителството, включително и за поста на премиер.

Относно вчерашното изказване на финансовия министър Горанов, че не вижда мотиви за подаване на оставка, Симеонов заяви, че той е абсолютно прав.

За мен той е един от малкото успешни финансови министри на целия преход към демокрация.

“Не искам да изпреварвам със своето мнение събитията, не е редно. Все пак, ние сме екипно управление”, допълни Симеонов.

Лидерът на НФСБ заяви, че няма нищо невъзможно след коалиционния съвет, включително правителство без Борисов като премиер – “не мога да ви кажа кой е най-вероятният сценарий, въпрос на обсъждане е”.

На въпрос дали той самият би приел да заеме поста на министър-председател, Симеонов отговори категорично – не.

Не бих станал премиер. Не мисля, че ще имам тази подкрепа, която трябва да имам. Давам си сметка, че акцията проведена с парите на Васил Божков в края на 2018 г. нанесе тежък удар върху моя имидж и моя рейтинг.

Относно антиправителствените протести през изминалите 12 дни, Симеонов смята, че протестиращите не могат да бъдат определяни като анализ на общественото отношение. По думите му, хората, които работят, произвеждат, имат собствен бизнес, не се виждат на тези протести.

“Исканията се пишат и се носят, и се представят. Да сте чули такова нещо досега? Най-различни оратори, хора, които не са политически ангажирани, предявяват претенции”, заяви Симеонов.

Лидерът на НФСБ коментира и голямата новина от Брюксел – споразумението за бюджета на ЕС през следващите 7 години, както и това за разпределянето на средства за борба с пандемията от коронавируса.

Реалните факти са, че бюджета на ЕС е намален заради бюджета на Великобритания, но нека малко се порадваме поне заради това, че парите за България са повече.

Според Симеонов, е нормално да се иска намаляване на грантовете, защото такива “подаръци” не са здравословни, те не стимулират икономическата активност.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *