Симеон Идакиев снима в Радомир филм за японски самурай, воювал в руски взвод по време на Руско-турската освободителна война

Радомирецът пътешественик, журналист и писател Симеон Идакиев вчера посети общината и сподели, че снима филм с работно заглавие „От Токио до Радомир“. Идакиев вчера снима в родния Радомир кадри за бъдещия си филм, който ще бъде излъчен по военен канал на 6 март. Филмовата продукция пресъздава живота и делото на японски самурай, който е воювал в руски взвод по време на Руско-турската освободителна война.
Само със своя меч, без пушка или пистолет в ръка, самураят е всявал респект сред турската армия, а противниковите войници бягали панически, щом го видели. Той се обръщал към войниците, които командвал, с думите: „Тъй като не говоря руски, заповеди няма да издавам, разчитайте повече на щиковете, а не на куршумите”, след което се втурвал безстрашно със самурайския меч в окопите на противниковите войски, разказа интересни подробности Идакиев.

Във филма той ще представи на зрителите и други любопитни подробности от живота на японския самурай, воювал у нас, който се издига до чин генерал-лейтанант в руската армия.
Освен любопитните детайли около японския самурай, филмовата продукция ще съдържа и интересни факти за живота и делото на опълченците от Радомирско, участвали в боевете при Шипка, Шейново и Плевен. Симеон Идакиев е почетен гражданин на Радомир.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *