Симитличанинът Иван Благоев със сребро от Европейското по сумо

Отборът на Иван Благоев „Титан“ спечелиха три медала от Европейското по сумо. Надеждата на община Симитли в сумото Иван Благоев грабна сребро след много оспорвани битки. Добромир Дерменжиев и Николай Николов си тръгнаха съответно със сребро и бронз от Грузия.

Иван Благоев игра три срещи,  като първи кръг почиваше ,а  във втори кръг се изправи срещу Русия.На  полуфинала Иван, надви естонец, а на финала достойно загуби от руснак.  „Вече бях надвил по-якия руснак и вече си мислех,  че съм европейски шампион, но съдбата отреди да съм втори“- коментира Иван Благоев след състезанието.

„Направихме  доста силно състезание, но определено ние се бяхме подготвили добре и физически и технически, като казвам ние визирам тримата от отбор „Титан‘, защото лагер нямаше и сме тренирали самостоятелно. От гледна точка на организация не сме впечатлени, в момента ни отмениха полета и чакаме да се приберем, но важното е, че сме живи и здрави и с медали“- категорични бяха момчетата, които донесоха слава на България.

Кметът на Община Симитли- Апостол Апостолов специално поздравява Иван Благоев за добрата игра, за мъжкото поведение и за това, че прославя Симитли и България пред големия спортен свят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *