Симитли вдъхновява художници

Майстори на четката рисуват Симитли. Повод дава юбилеят на града ни. 50 години град Симитли. Цяла седмица ще творят. Ще можете да ги видите навсякъде: проф. Драчев от Югозападния университет и колегите му доц. Христо Шапкаров, Цветанка Грънчарова, гл. асистент Богомил Тодоров, Любима Бърдарова.

Те и местни творци ще създават картини за Симитли – графики, пейзажи, абстракции…

От понеделник до края на седмицата е времето на пленера „50 години град Симитли“. В пленера твори и оформителят на платна и рамки Венцислав Стоименов. Тази седмица за Симитли рисуват и много наши талантливи деца и младежи. Заедно с утвърдените имена на художници рисуват и Гергана Георгиева от Симитли, с диплома по „Изобразително изкуство” от ЮЗУ, за втора година в пленер в Симитли участва и нашето момиче Христина Боянска – ученичка в 9 клас в НХГ –Благоевград. Осмокласничката от Брежани, която вече има самостоятелна изложба – Христина Пенчева също е част от пленера, за Симитли рисува и Ангелина Крумова от града, която е художник – любител.

Към пленера, с голяма любов и ентусиазъм, специално отношение има почетният гражданин на Симитли- художникът Николай Кашев.

С платната от пленера ще бъде направена изложба за празника на град Симитли.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *