Синдикалните председатели на училищата и детските градини в Благоевград изпратиха с тост годината, 3 от новите директорки на ДГ почерпиха за назначенията си

Представители на СБУ – Благоевград изпратиха 2019 г. с почерпка. Организирани от областния координатор на СБУ Бонка Ичкова, синдикалните председатели на училищата и детските градини се събраха в благоевградско заведение, за да „направят  разбор“ на отминаваща година.

„Изпращаме една добра календарна година, финансовото състояние на Синдиката на българските учители в Благоевград е стабилно”, констатира Бонка Ичкова. Тя припомни, че само преди дни в столицата се проведе 39-ият синдикателен съвет, на който Антон Мавродиев – главен учител по техническо конструиране в Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград, бе отличен със златна значка „Синдикалист на годината”. Новината бе посрещната с аплодисменти и присъстващите поздравиха колегата си за заслужената награда.

В резюме областният председател съобщи, че на съвета е взето решение тържественото честване на 30-годишнината на СБУ да се състои на 13 юни в местността Роженски ливади в Родопите, и призова местните синдикалисти да се организират навреме, за да участват.

„Знаете и че ни предстои нова битка за увеличение на заплатите. Единните разходни стандарти са излезли. Ще дойде и справката от общината и ще се видят преходните остатъци, особено там, където директорите твърдят, че нямат пари за 17-процентното увеличение на заплатите, а имат преходни остатъци”, изтъкна Б. Ичкова и уточни, че това ще е тема на друг разговор.

От името на Общинския координационен съвет със специални плакети за дългогодишната им работа бяха отличени Румяна Спасова – учител в ДГ „Света Богородица“, и Роза Цонева от ДГ №4 „Роса“, които се оттеглят в заслужена почивка.

„Особено ми е приятно да съобщя, че нашите дългогодишни членове вече са директори“, продължи с новините Б. Ичкова и представи новите директорки на ДГ №10 „Мак“ Галина Арабаджиева, на ДГ №8 „Вечерница“ Катя Низамова и на ДГ №11 „Здравец“ Емилия Цекова. Новите временно изпълняващи ръководната длъжност почерпиха присъстващите, а колегите им пожелаха много здраве, лични и професионални успехи.

С думите „Вие сте една от нас!“ учителите посрещнаха изключително топло и новия зам. кмет по културата и хуманитарните дейности на община Благоевград д-р инж. Василиса Павлова, която присъства на срещата, за да уважи педагозите.

В непринудена атмосфера и приятелска обстановка синдикалистите вдигнаха тост, като си пожелаха да са все така единни и да отстояват правата на работещите в системата на образованието.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *