Синдикатите договориха с кмета Кр. Герчев още 4 дни отпуск за медицинските сестри в детските градини и училищата в Разлог, водят преговори и за увеличаване на заплатите

Медицински сестри от детските заведения и училищата на територията на община Разлог ще ползват от следващата година 4 дни допълнителен отпуск. Такова споразумение са постигнали с кмета на Разлог Красимир Герчев представители на местните синдикати начело с Рая Михайлова, председател на КНСБ, за училищно и детско здравеопазване в  община Разлог. Вече се подготвят промените по колективния трудов договор, който предстои да бъде подписан до края на тази година. Така от 1 януари медицинските сестри, работещи в училищата и детските градини, които досега са ползвали 32 дни, ще имат право на 36 дни платен годишен отпуск.

В момента се водят преговори и за увеличение на трудовите възнаграждения на медицинските сестри.  Представители на синдикатите са се срещнали с Красимир Герчев и са обсъдили възможностите за постигане на исканията.

„Разговорът с г-н Герчев беше много конструктивен, даде ни насоки как да постигнем увеличение в рамките на бюджета, който се отпуска от държавата за детско и училищно здравеопазване. Обсъдени бяха възможностите, в това число и да се водят преговори с директорите те сами  да си осигурят заплатите  на медицинския персонал. Очакваме да постигнем договореност и по отношение на заплатите, тъй като срещаме  разбиране”, каза Рая Михайлова. Тя допълни, че медицинските сестри в училищата  имат право на достойно заплащане и сподели, че колегите им в Благоевград още преди повече от година са постигнали договореност с тогавашния кмет Атанас Камбитов и имат дори 2 дни повече отпуск от договорения за Разлог, а брутната им заплата е доста по-висока.

Рая Михайлова сподели още, че по време на националния протест в София Пламен Димитров е обявил, че е постигнато споразумение за  10% увеличение  на възнагражденията на сестрите, работещи в училищата и детските градини, и то ще е факт от 1 януари

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *