Синдикът обяви за продан и помещенията на Спешен център – Бобов дол, ОбС шефът Е. Христова: Свиквам извънредно заседание, общината трябва да участва и да спечели търга

Синдикът на бившата общинска болница продава помещенията на Спешен център в Бобов дол и има опасност общината да остане без единственото лечебно заведение. За да се търси решение на така създалата се ситуация, председателят на ОбС в миньорския град Елеонора Христова свиква извънредно заседание на местния минипарламент.

“Синдикът продава четирите помещения на Спешен център и котелното, което е под него, за 32 000 лв. Центърът се намира в сградата на бившата общинска болница. Спешно до дни ще свикам заседание на ОбС, на което общинските съветници да дадат съгласието си общината да участва в търга. Преди много години, когато общинската болница работеше, помещенията са дадени безвъзмездно от общината на Спешен център. Сега нещата се промениха и трябва да търсим решение на създалата се ситуация, а то е общината да участва в търга и да го спечели”, заяви Христова пред репортер на “Струма”.

„В петък разбрах, че помещенията, в които се помещава филиалът на Спешен център – Бобов дол, са обявени за продан. Ще търсим решение на проблема. От години има отреден имот за строеж на сграда за нуждите на Спешен център, но няма финансиране. За момента ще търсим възможност да плащаме наем на новия собственик”, заяви директорът на Спешен център – Кюстендил д-р Албена Рапатинска.  

Както “Струма” писа, фолкпевецът Борислав Делибалтов – Борис Дали изкупи почти цялата бивша общинска болница в Бобов дол. Последните помещения, останали за продажба, са тези на котелното и на Спешен център. Последната продажба на част от болницата беше на помещения, използвани за лекарски кабинети, обявени за 3800 лв. Преди търга на заседание съветниците не дадоха съгласие общината да участва в търга и да закупи тези кабинети и те бяха купени от Борислав Делибалтов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *