Синовете на санданския екскмет А. Тотев глобени 1000 лв. от РИОСВ заради неотчетени парникови газове

Синовете на бившия кмет на Сандански Андон Тотев отнесоха наказателно постановление с акт за 1000 лв. заради пропуснат срок, в който трябвало да представят в Регионалната инспекция по околната среда и водите информация за флуоросъдържащите парникови газове в оранжерии на фирмата им „Мелиса фрукт” ООД в Сандански. Даденият срок на Михаил и Ивайло Тотеви, в който трябвало да отчетат газовете през периода 01.01.2017 г.- 31.12.2017 г., бил 15.02.2018 г.

Наследниците на бившия сандански градоначалник са едни от най-дейните и предприемчиви производители на плодове в района. Занимават се главно с ябълки повече от 10 години. Стартират със спечелен проект по САПАРД, а в момента имат над 200 дка ябълкови насаждения в Санданска община.

5000 лв. пък е глобата на кресненската фирма „Мелком” ЕООД, която дружеството дължи за неизпълнение на предписание да депозира в РИОСВ копие от платежен документ за внесена в ПУДООС продуктова такса опаковки. Фирмата се води на Евгени Десподов, чието недвижимо имущество през последните 2-3 г. влезе масово в полезрението на частните съдебни изпълнители. Те продават 2 от складовете му в Стопанския двор на Кресна, кафене в центъра на градчето и др.

Пострада и друга санданска фирма – „Бумар“ АД, която има цех за преработка на скално-облицовъчни материали в местността Горно поле в землището на с. Илинденци, община Струмяни. За замърсяване на околната среда фирмата на Кирил Петров, Атанас Шалев и Масмуди Абделазиз бен Халифа ще плаща месечно по 37 лв.

Еднократна месечна санкция от 78 лв. отнесе и месарската фирма на Борис Киройчев за кравефермата си в гр. Кочериново. Глобата е заради леко отклонение на емисионните показатели при заустване на отпадъчните води.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *