HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Синоптици посочиха кога през март ще вали сняг и кога идва истинската пролет

Дали март ще ни изненада със сняг ? Едва ли. Засега метеорологичните прогнози не предвиждат Баба Марта да ни донесе обратно снежните виелици от този месец.

Първите 10 дни на март ще приличат по-скоро на сегашните февруарски стойности, прогнозират синоптиците.

Сутрин ще се будим с температури от -5 до -1 градуса, а през деня стойностите ще са положителни, но рядко ще достигат 10 градуса.Само през първите няколко дни на март съществува опасност за краткотрайни превалявания от сняг, които няма да образуват снежна покривка. Зимните условия в планините ще са чудесни, ако изключим възможността за силен вятър, които ще утихне още в края на първата седмица. Средата на месеца ще ни зарадва с по-високи дневни стойности, като ще виждаме градуси от порядъка на 12 до 16.

Между тези приятни температури няма да липсват и дни, в които отново ще бъде около и под 10 градуса. Очакват се повече валежи от дъжд и едва няколко слънчеви дни.

Последните 10 дни от месеца ще напомнят повече за идването на пролетта. Ще има повече слънчеви дни и поредица от такива с над 10 градуса. Няма да липсват валежи и колебливи дневни стойности, но спокойно можем да забравим за студа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *