Синът на доцента, бивш кандидат за кмет на Благоевград, Иван Амов – Петър, изчезна, обявиха го за издирване

Полицията обяви за издирване 48-годишния благоевградчанин Петър Амов. Мъжът е в неизвестност от обяд на 11 май, за последно е видян от роднини в района на ул. „Тодор Александров“ в Благоевград, на която се намира и жилището му. Амов е висок около 186 см, с кафяви очи, къса, прошарена коса и едро телосложение. При ходене ползва бастун. Умоляват се всички, които имат информация за лицето, да се обадят на тел. 112 и тел. 073 867434, или в най-близкото РУ на МВР, призовават от полицията.

Петър Амов е син на покойния доц. Иван Амов, уважаван преподавател по физика в ЮЗУ „Неофит Рилски“, бивш кандидат за кмет на Благоевград. Петър Амов е завършил първия випуск на Американския университет и е преподавал английски в Стопанския факултет на ЮЗУ. Известно време е живял в Канада при брат си Велизар, след което се е прибрал.

„Последно го видях в събота. Много добър и кротък човек. Баща му почина преди няколко месеца и Пепи много отслабна, тежко понесе загубата. Живее с майка си, обича да се разхожда по алеята на Бачиново. Дано всичко с него да е наред и да го намерят”, каза общинският съветник Калоян Ханджийски, който живее в съседна кооперация.

В знак на съпричастност приятел на изчезналия благоевградчанин вчера пусна снимката му в социалната мрежа с молба, ако някой го е виждал, да съдейства за намирането му.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *