Синът на собственичката на санаториума в Сапарева баня и личният му гард осъдени след екшън със стрелба след купон във вилата на екскмета Сашо Иванов

Синът на бизнес дамата Искра Капаноглу, собственичка на санаториума в Сапарева баня – Мурад, и неговият гард Борислав Борисов са осъдени в Районен съд – Дупница на по 2000 лв. глоба. Мурад Капаноглу-младши е получил присъда 6 м. условно, а гардът му 4 м по Закона за оръжията.
Съдията от Районен съд – Дупница Светослав Пиронев е признал за виновни Мурад Капаноглу и неговия гард Борис Борисов за това, че по време на сбирка във вилата на бившия кмет на Сапарева баня Сашо Иванов са причинили инцидент, като М. Капаноглу е извадил пистолет и е прострелял мъж от компанията. Около делото стана известен и фактът, че Мурад е роден в Италия, но е с българско гражданство.
Както “Струма” писа, на 19 юли 2015 г. компанията  на М. Капаноглу, неговите лични гардове Борислав Борисов и Юлиян Любенов и бизнесменът от Сапарева баня Любомир Дуков, започва запой от петък на обяд и приключва в 6 ч. суртинта в събота със стрелба и пострадали. Л. Дуков се спречкал с М. Капаноглу, Б. Борисов извадил пистолет да защити М. Капаноглу, който също извадил своя пистолет “Глог” и го насочил срещу Л. Дуков. Започнало меле, при което Л. Дуков бил прострелян в бедрото, а Б. Борисов е получил куршум в тялото от опонента. Двамата ранени са транспортирани в болница в Дупница.
По случая беше образувано досъдебно производство, което завърши с условни присъди и по 2000 лв. глоба за М. Капаноглу и Б. Борисов.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *