Синът на шефа на КАТ – Дупница Р. Стоилков – Марио, със сребърен медал от математически турнир, осигури си място във Великотърновския университет

Синът на шефа на КАТ – Дупница Радослав Стоилков – Марио, се класира на второ място в математически турнир на Великотърновския университет. С успеха си Марио Стоилков, който е ученик в 11 клас на ПГ “Христо Ботев” в Дупница, си осигури приема в университета.
“Турнирът трябваше да се проведе още през март, но заради пандемията се отложи и преди дни се проведе онлайн. Не съм очаквал, а и нямах амбицията да съм сред първите. Дадох всичко от себе си и се радвам за успеха си. И двамата ми родители нямат афинитет към математиката. Майка ми е преподавател по география в гимназията. Баща ми е директор на КАТ – Пътна полиция в Дупница, но аз от малък обичам математиката. Важна роля, за да постигна този резултат, изигра класната ми ръководителка, Екатерина Петрова”, заяви М. Стоилков.
Бъдещият абитуриент все още не е решил къде ще следва, но е сигурен, че професията му ще бъде свързана с математиката.
“Със съпругата ми се радваме на успеха на сина ни. Той от малък обича математиката. Не сме плащали частни уроци, за да стигне до това ниво. Двете учителки по математика в гимназията работят с него по време на часовете”, похвали се Радослав Стоилков.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *