Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Топ теми

Сирене по шопски в домат

Необходими продукти:

4 домата (големи) 
4 яйца 
200 г сирене 
3 ч.л. масло 
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Доматите трябва да са достатъчно големи, за да се пъхнат цели в гювечетата. Измиват се добре, на всеки се отрязва „капаче“ от долната страна. Вътрешността им се издълбава с лъжица. Гювечетата се намазват с масло. Във всяко гювече се поставя домат с отвора нагоре. На дъното на доматите се поставя по половин чаена лъжичка масло. Вътрешността на доматите се намачква с вилица и се смесва с натрошеното сирене. Разбърква се добре. С тази смес се пълнят до горе доматите. Поставя се доматеното „капаче“ и гювечетата се захлюпват. Пъхат се в студена фурна. Пекат се на 200°С за около 20 минути. След това се махат капаците (на гювечетата и на доматите). Плънката се притиска леко с лъжица и върху всеки домат се чуква внимателно по едно яйце. Гювечетата се връщат във фурната (без капаците) и се запичат за още 2-5 минути (в зависимост дали искате рохко или добре запечено яйце). Преди поднасяне, доматите се изваждат от гювечетата и се поръсват с магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *