Сирийският бизнесмен Ф. Башур ще строи кооперация в Благоевград в зелените площи под ЮЗУ

Сирийският бизнесмен Фади Башур ще строи кооперация на изхода на Благоевград в зелените площи под ЮЗУ. Той е собственик от години на терен точно преди автокъщата в същия район. За имота на Фади Башур има дори одобрен  ПУП, а преди дни собственикът е внесъл искане в общината да строи кооперация.

Въпреки че зоната наоколо е оформена като паркова и е сред предпочитаните места за разходки на жителите от близките квартали, от Общинския експертен съвет по устройство на територията обясниха, че няма как да откажат на бизнесмена да реализира инвестиционното си намерение. Причината е, че в Общия устройствен план на Благоевград, приет на 25.ІІ.2011 г. от ОбС, точно това петно с имота на сириеца е отбелязано в кафяво за жилищна зона, докато всичко наоколо е в зелено.

Фади Башур заедно с Емилия Башур са съсобственици на регистрираната в жк „Ален мак“ в Благоевград фирма „Ламкор-2“ ООД, която има фабрика за производство и търговия с букова дървесина в с. Мурсалево. Бизнесменът е свекър на фолкпевицата Емилия, която преди няколко години се омъжи за сина му Жорж.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *