Сиропирани охлювчета от бутер тесто

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • кафява захар – 4 с.л.
  • канела – 1/2 ч.л.
  • орехи – 50 г (смлени)
  • чаени – 5 бр. бисквити (смлени)
  • бутертесто – 1 бр.
  • ЗА СИРОПА
  • захар – 1 ч.ч.
  • вода – 2 ч.ч.
  • лимонов сок – 2 – 3 капки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесваме захарта, канелата, орехите и бисквитите и разбъркваме добре. Развиваме бутер тестото, поръсваме равномерно със сместа и навиваме на стегнато руло.

Режем на пръстени с ширина 1 см.

Нареждаме легнали охлювчетата върху тава покрита с хартия и печем в предварително загрята фурна.

Печем охлювчетата до приятен златист цвят.

Кипваме захарния сироп за 10 минути и добавяме лимоновия сок. Изстиналите охлювчета заливаме с горещия захарен сироп.

Оставяме охлювчетата за една нощ, за да се напоят добре. Чудесен празнични сладки.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *