Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница
1/2 пакетче масло
за пълнежа:
8 ябълки
1/2 ч. ч. орехи
1/3 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. галета
2 ч. л. канела
за сиропа:
1 ч. ч. ябълков сок
1 ч. ч. вода
1 и 1/2 ч. ч. захар
лимонов сок – от половин лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ябълките се белят и настъргват, после се смесват със захарта, канелата, галетата, карата на лимона и орехите. Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото. Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се навива на руло от тясната страна. Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори. Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 до готовност. Сиропът се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и водата и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона. Студеният щрудел се залива с охладения сироп.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *