Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Сиропиран ябълков сладкиш със стафиди

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно – 2 ч.ч 
яйца – 4 бр. големи 
ябълки – 3 бр. ч.ч с връх, нарязани на дребно 
ванилия – 2 прахчета 
бакпулвер – 1 пакетче 
стафиди – 1 шепа златни 
олио – 1 ч.ч. 
захар – 1 ч.ч. 
брашно – за набрашняване 
олио – за намазване на тавата
за сиропа:захар – 1/3 ч.ч. 
сок от компот – 1 ч.ч. от круши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вадим яйцата на стайна температура. Обелваме и почистваме, после и нарязваме на малки кубченца ябълките. Относително е количеството ябълки-зависи от големината им. Нужни са ни 3 ч.ч. пълни с връх, нарязани на дребно. В купа слагаме яйцата, ванилиите и захарта и ги разбиваме с миксер много добре. После слагаме олиото и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното със сито. Слагаме към брашното бакпулвера и объркваме двете съставки. Добавяме на части брашното и продължаваме да разбиваме с миксера до гладка гъста смес, светла на цвят. Най-накрая слагаме ябълките и златни стафиди, и объркваме с голяма лъжица. Намазваме тавата с диаметър 26 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Печем около 45 мин. Слагаме 1/3 ч.ч захар и 1 ч.ч сок от компот от круши в тенджерка на котлона, загряваме докато се стопи захарта и го дърпаме. Изпечения ябълков сладкиш вадим от фурната и поръсваме със супена лъжица от студения захарен сироп.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *