Системата на граничните пунктове вече работи на автоматичен режим

Системата на граничните пунктове вече работи на автоматичен режим. Това съобщиха от Агенция “Митници”. Успешно приключиха техническите процедури по модул “Пътни такси и разрешителен режим” (ПТРР) и системата вече работи на автоматичен режим от 13:00 часа.

Аварийната ръчна обработка започна в 20:00 часа на 8 април и се очакваше да приключи 36 часа по-късно на 10 април сутринта. Техническата процедура обаче приключи предсрочно.

Извършените процедури бяха свързани с преместване на база данни към нов сървър с по-добри параметри. Това е част от изпълнението на дейности по Проект 8.2.1 “Предоставяне на експертиза за намаляване на натовареността на базата данни на модул “Пътни такси и разрешителен режим”.

За да бъде изцяло изпълнен проектът са необходими и други оптимизационни дейности. След финализирането на проекта резултатът, ще доведе до ускоряване на обработката на превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим.

От Агенция “Митници” акцентират, че периода за техническите процедури не е избран случайно, а след анализ на трафика, поради по-малкия брой преминаващи товарни автомобили през почивните дни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *