Скала се срути върху плажуващи, уби трима

Десетметров къс от надвиснал над морския бряг скален клиф се откърти и рухна върху популярен плаж в край Грандвю бийч северно от Сан Диего в американския щат Калифорния, като уби трима плажуващи, предаде Асошиейтед прес.

Спасители и други посетители на плажа веднага притичаха към мястото, където върху пясъка се стовариха десетки тонове скална маса, опитвайки се да разравят рухналите камъни и да помогнат на пострадалите. Очевидец, живеещ наблизо, разказа как видял хора, опитващи се да съживят жена с изкуствено дишане, но очевидно неуспешно, след което тялото й било покрито.

Една жена е починала на място, а още двама души са починали в болница. Имената и възрастта на жертвите засега не се съобщават. И тримата са пълнолетни. Има и неколцина по-леко ранени.


Спасители с обучени кучета търсят из отломките още пострадали, ако има такива. Те предупредиха, че клифът е нестабилен и може да има още срутвания.

Плажът е достъпен чрез спускане по дървени стъпала от паркинга, намиращ се горе на високото. Той е популярен сред сърфистите, които поставят сърфовете си на брега, изправени край отвесната скала. На някои от плажовете в района има предупредителни надписи за възможност от срутвания в резултат на мощните приливи, които подкопават отвесния скален бряг.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *