СКАНДАЛИ ТРЕСАТ ЮЗУ! Проф. д-р Г. Апостолов отрязан от часове във факултета, на който бе декан, с аргумент – няма необходимия ценз да води дисциплината, която преподава от 25 г.!

Просто целите да ме уволните. Нека да загърбим академичното лицемерие и да казваме нещата в очите, заяви бившият зам. ректор и декан

Това е, меко казано, лов на вещици. Омерзена съм. Всички знаем причината за този фарс., изригна проф. Ив. Асенова

Бившият зам. ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград проф. д-р Георги Апостолов, който на последните избори за ректор на благоевградския ВУЗ се изправи в битка за поста срещу проф. д-р Юруков, бе прокуден от Философския факултет, на който самият той бе декан за максималния срок от два мандата по 4 години и за чието основаване има съществен принос.

Това стана на скандален факултетен съвет, продължил 4 часа, на който бяха отрязани часовете на проф. Апостолов, с мотива, че няма необходимия ценз да преподава във Философския, където 25 години води лекции.

Подробности четете в днешния брой на вестник “Струма”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

17 Коментара

 1. Иван Иванов

  Апостолов е доцент по библиотекознание и професор по публична администрация. Шифъра му не отговаря на нито един от философския факултет, нито философия, нито другите… Да градиш кариерата си на връзки и лъжи рано или късно ще те сгащят

  Отговори
  1. Муйо

   Неграмотно и невярно е написаното. Проверете първо в НАЦИД и тогава драскайте!

   Отговори
  2. НАЦИД

   До философите от Философския факултет:
   Библиотекарите са в “бития” Библиотекарски университет УНИБИТ!
   Философът Георги Апостолов е доцент от 2007 г. по професионално направление 02.04. 24. Организация и управление и професор от 2016 г. по професионално направление 3.7. Администрация и управление.
   Вероятно от днес след тази публикация всички работещи в тези области ще се наричат ФИЛОСОФИ.

   Отговори
 2. Петко Петков

  Съгласен съм с Вълната! Как пък веднъж този т.нар. ректор не се появи някъде на публично място, да представи ЮЗУ, да е на някакво събитие в града! Никога. Все е зает сигурно с научна дейност. И да, наистина натискът върху служителите е огромен. Особено администрация и асистенти! Та те освобождават в ЮЗУ асистентите всяко лято…отиват на борсата…за да взима Боре 13 бона платка сигурно! Интересно е и тези кипящи от енергия и видимо добре хранещи се хорица с какво ги подсигурява? Освен с назначения на синовете, бабите и дядовците им на работа в ЮЗУ или като стипендианти докторанти! Настина е любопитно! Да излезе и да сподели с обществеността! И да се пръключи! Но те се имат за самостоятелно царство!

  Отговори
 3. Вълната

  БЮ е по-добре да се сравнява по научни постижения и преподаване с поддръжката, хигиенистите и шофьорите в университета, отколкото с проф. Апостолов. Последният е на светлинни години пред БЮ, НМ и Брадат дедо. Сред другите гилдии в ЮЗУ също има начетени хора, които да ги превъзхождат. Всичко се прави само и само да няма алтернатива за развитие и академизъм, а да продължават заплатките по 13 хилки, назначеният на родата и прочее

  Отговори
 4. янко

  Ректорът получава заплата повече от президента и премиера . Кой определя възнаграждението му ?

  Отговори
  1. Знайко

   Това е само видимата част, повече се краде от строежи и проекти на други, където този търтей го звписват формално за член, като нищо не върши, а само лапа. Той се отплаща, като ги прави професори (скоро една повлекана от ПМФ стана професор при наличието на още двама кандидати, единият от които дмн, и двамата многократно превъзхождащи я професионално). Или тарикатът Юруков с чужда, т.е. наша, пита помен прави.

   Отговори
 5. Петър Цонев

  Позор! ЮЗУ деградира от ден на ден! Няма ли капка доблест Юруков и да се оттегли. Макар че заплата от 13000 не се изпуска лесно. Ясно е- опитват силово да наложат някаква форма на диктат. Защо не излезе този “професор” и ректор поне веднъж да каже пет приказки за себе си и за визията си за ЮЗУ. Тъжно е , но е факт. Гаврата се разраства! Няколко обезумели хора се държат като фелдфебели и мачкат години наред …

  Отговори
  1. бат Сали

   Та този некадърник не 13000, ами и 130 лева не може да изкара самостоятелно, ако го изритат от топлото местенце!

   Отговори
  2. Попивко Папкин

   “Няма ли капка доблест Юруков и да се оттегли”. Търсиш доблест в некадърно, подло и крадливо селяндурче, докопало се до големите пари и възможност за крадене с лизане на задници, и очакваш да го направи?!? О, свещена простота!!! Та този и майка си, и баща си ще продаде, само и само да може да открадне нещо. Още като асистент кибичеше по цели нощи в кафенето на операта и само дебнеше къде може да пласира някой компютър срещу жалка комисионна…

   Отговори
 6. Свидетел

  Как може Юруков 35 години да е педагок, а води дисциплина Информатика. Миналата година се самопроизведе в “професор” по Биоинформати- без един написан ред самостоятелно- една статия, учебник, книга . Няма такъв друг случай, не само в ЮЗУ, но и в академичната общност в страната. Подчинените му писаха вместо него, а той им пусна я конкурс, я назначи жена му или конкурс, раздаваше бонуси от държавните парите на ЮЗУ.

  Отговори
 7. Цирк

  В ЮЗУ предстоят избори, а проф. Апостолов е единственият знаещ и можещ кандидат. Работата е там, че трябва да се нагласи Марин да бъде единственият кандидат за ректор … Филмът продължава.

  Отговори
  1. ЮЗУ пенсионер

   Ако наистина инсталират това леке Марин за ректор значи краят на ЮЗУ ще е факт. Марин (от фамилията му следва, че той или някой от рода му е копеле) с лизане и доноси издрапва по стълбата, понеже е абсолютна нула в научно отношение. Но очевАдно е талантлив ученик на куция дявол в подмолните игрички на КГБ и ДС. Да му мислят оставащите в ЮЗУ как ще вегетират под тиранията на такива изчадия!

   Отговори
 8. Ювенал

  Ами двойният аршин ще играе докато шайката на пенсионера-ДДС доносник Миланов и незаконния пенсионер-псевдо ректор и пишман “професор” Юруков узурпира властта в Югозападналия у-т. Юруков, който е доцент по Педагогика, колко години уж води лекции по информатика, за което също не е хабилитиран по горната логика? А всъщност Апостолов единствен от всички претенденти отговаря на възрастовия критерий за ректор по ЗВО – да не навършва 65 години поне до половината от мандата. Всички останали, и най-вече Юруков, са в нарушения и следователно незаконни!

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *