СКАНДАЛНА СЕСИЯ В БОБОВ ДОЛ! Председателката на ОбС Е. Христова хвърли оставка от групата на БСП, гневна на съпартиеца си В. Радлев

Председателят на ОбС – Бобов дол Елеонора Христова, избрана с листата на БСП, хвърли оставка като член на групата на партията в местния парламент, в която другият представител е Валери Радлев. На практика от вчера няма група БСП в ОбС и социалистите не може да внасят докладни записки за разглеждане в местния парламент.

Елеонора Христова заяви, че не може да е в една група с Валери Радлев, затова напуска, но остава общински съветник от БСП.

Разривът между двамата представители на социалистите в ОбС – Бобов дол започна, след като в медиите се яви снимка от купон за рожден ден на ромския лидер Ивайло Тодоров в офиса на “Републиканци за България”, а сред гостите бе и Валери Радлев. Тогава на събрание на структурата на партията В. Радлев беше подложен на атаки от съпартийците си заради присъствието му на купон в офиса на партията на Цветан Цветанов.

Вчера на заседанието на ОбС беше разгледана и докладна записка за свалянето на В. Радлев от поста председател на Икономическата комисия към ОбС и неговото място бе заето общинския съветник от “Земеделски съюз” Красимир Чаврагански. В. Радлев остава редови член в комисията. Мотивът за свалянето му от поста в ИК е, че няма икономическо образование и много от докладните не стигат до гласуване.

Тези думи афектираха В. Радлев и той извади от джоба си диплом за завършено висше образование със специалност “Стопанско управление”. Това не попречи на общинските съветници да гласуват със “за” Кр. Чаврагански да замести Радлев в комисията.

Още един съветник се отцепи вчера от партията, която представлява в местния парламент в Бобов дол. Милослав Методиев напуска групата на  „Зелените”, но остава в местния парламент като независим общински съветник. Това се случва ден след като името му се появи сред кандидатите за депутати от „Републиканци за България”, където той е водач в листата за Кюстендилска област.

Милослав Методиев, който е състезател по борба, е роден през 1992 г. в Бобов дол. Завършил е средно образование. В момента се състезава за кюстендилския клуб по борба “Васил и Георги Илиеви”. Собственик е на кафене в центъра на Бобов дол.

Както “Струма” писа, М. Методиев стана съветник в ОбС – Бобов дол, след като Елза Величкова беше избрана за кмет и той зае нейното място като общински съветник.

Името на М. Методиев гръмна и в скандала с купона по време на пандемия, като разреши на ромски лидер, ухажван около избори от всички партии в Бобов дол, да празнува рождения си ден в офиса на партия „Републиканци за България”, а на трапезата се оказа и БСП съветникът В. Радлев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *