HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Скандалният съдия от Кюстендил Йордан Раденков разпуска на Корфу с Георги Христов, цъка по 450 евро в петзвездния “Оазис”

Зрелищно арестуваният през май столичен съдия по вписванията Йордан Раденков вече не само е на свобода, но и бори стреса по плажовете на Корфу в компанията на естрадната легенда Георги Христов. Магистратът тихомълком е бил освободен от ареста преди повече от месец и се отправил на екзотична ваканция с естрададжията, която продължава вече трета седмица.

Двамата са отседнали в петзвездния хотел “Оазис”, където цакат по 450 евро за нощувка в луксозен апартамент. Изключили са мобилните си телефони и пет пари не дават какво става в родината, макар разследването срещу Раденков да е изключително сериозно. Покрай ареста на съдията се разбра за любовната му връзка с певеца. Оказа се, че двамата са си купили апартамент в Гърция преди 8 години, но това лято решили да сменят квартирата и са ни наели хотел.

Кюстендилецът Йордан е шурей на застреляния преди 10 години местен бизнесмен Александър Тасев – Остап. Обичал екзотични пътувания по света и правел поне едно-две такива годишно. Живеел на доста широка нога за държавен служител. Злите езици говорят, че 50-годишният магистрат никога не е крил хомосексуалната си ориентация. Притежавал имоти в София, Кюстендил, Гърляно и Переа, твърди седмичник.

Скандалът с Йордан Раденков гръмна на 30 май сутринта, когато на пресконференция на прокуратурата бе обявено, че той е съдията от Агенцията по вписванията, уличен в получаване на подкуп. Ден по-късно той бе задържан при акция на спецзвеното “Антикорупция”. Заедно с него бяха арестувани и няколко деловодителки. При претърсванията в офисите на агенцията са иззети куп компютри и документи.

В дома му пък са намерени 35 000 лева. Според разследващите, Йордан Раденков е получил парите от представители на нотариални кантори, за да издава удостоверения за тежести и за по-бързото вписване на определена сделка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *