СКАНДАЛНО! Арестуваха за три часа кмета на село Самуилово К. Стоянов за шофиране на чужда кола без регистрационни табели

С полицейска заповед за задържане до 24 часа кметът на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов е отведен в полицейското управление в Петрич. Той обаче престоял едва три часа, в които е дал обстойни показания за шофирането на чужд автомобил без регистрационни табели. Скандалният случай с кмета на Самуилово станал в района на КАТ – Петрич. Стоянов подкарал кола, внос от чужбина, която трябвало да бъде регистрирана на името на негова съселянка. Разстоянието, което изминал от влекача с рампата, където била натоварена колата, до сградата на КАТ му коствало изготвянето на акта за нарушение от проверяващите в този момент пътни полицаи. Селският кмет не могъл да обясни пред тях защо кара чужда кола, която по документи е внос от чужбина и е без задължителните регистрационни табели. Това му коствало издаването на полицейска заповед за задържане до 24 часа.

Вчера Стоянов уточни, че престоял в сградата на РУП – Петрич близо три часа, през които му се наложило да дава писмени обяснения за инцидента. „Не виня полицаите, те си изпълняваха задълженията. Явно мярката е за пример на другите, които като мен си позволяват да шофират чужди коли без регистрационни табели“, каза управникът на подгорското село. В гласа му обаче имаше и нотка на огорчение. Той не се смята за пристъпил законите, обяснението му е, че просто шофирал няколко метра колата, на която предстояла редовната регистрация. Според думите му за това престъпно деяние по закон може да му бъде отнета и шофьорската книжка, при положение че прокуратурата повдигне обвинение спрямо него и инцидентът стигне до съдебна зала. Това именно го притеснява най-много, защото по този начин той ще бъде с вързани ръце при изпълнение на служебните си задължения, изискващи почти ежедневното му идване в Петрич.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *