Скандално видео разкри: Общинският съветник К. Ханджийски и Тони Рокера прибират в сградата на Общинската администрация „багажа” на протестърите

Знамената и тонколоната на протестиращите срещу правителството в Благоевград се съхраняват в сградата на кметството. Това стана ясно от скандален видеозапис, на който съветникът Калоян Ханджийски, Тони Рокера-Стрелата и още двама от протестърите прибират атрибутите в общината след поредната акция. Новината обиколи вчера мълниеносно сайтове и социални мрежи, задавайки въпросите кой е разрешил това и има ли участие общинското ръководство в акциите на недоволните от държавното управление.

Репортер на „Струма” се свърза с общинския съветник Калоян Ханджийски за коментар има ли разрешение от общината и от кого, тъй като на записа се вижда, че той лично осигурява достъпа, като звъни на служебния вход в извънработно време и отвътре му отварят. „Това е най-естественото място, където да приберем две знамена и една тонколона, и не намирам никакъв проблем, тъй като общината  следва да е „майка“ за всякакви подобни нужди на гражданите. Нито е натоварена финансово, нито е отделила специално помещение“, коментира К. Ханджийски и допълни: „Несериозно е да се прави връзка между управленския екип на общината и протестите на хората, все едно да се твърди, че защото ползваме площада или светят лампите, ни помагат. Още повече, че това се случи само няколко пъти, в началото знамената и тонколоната се прибираха от участниците, но при един дъжд организаторите помолили да ги оставят в общината, за да не се повреди техниката. Вече няма да ги оставяме, за да не бодат очите на гербаджиите, направили записа“, заяви съветникът и лидер на групата „Свободни демократи“ в местния парламент .

Кметът на Благоевград инж. Румен Томов е уведомен за случая, информираха от общината. В момента той е в отпуск и след връщането му на работа ще направи обстойна проверка за изясняване на ситуацията. При установяване на нарушение от страна на общински служител той ще понесе отговорността си, съобщиха от кметството.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. ana

    Верно ли ? Защо този гербер папарак не беше така бдителен за далаверите на предишния кмет , а сега се превъзбудил заради няколко знамена и една тонколона ? Смешно и жалко .

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *