Скандалът ескалира! Уволненият директор на СМГ завежда дело

Уволненият директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов не е съгласен с взетото от Регионално управление на образованието решение и ще заведе дело, пише пик. Вчера той бе отстранен от поста си. Според защитници на Стоянов близо 500 деца ще напуснат гимназията заради сменения директор.

След поредица от скандали в понеделник бе уволнен досегашният директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. Заповедта за отстраняването му бе връчена в условия на отказ пред свидетели, като той заяви, че ще я обжалва.

По думите му връчването на заповедта му за отстраняване от поста било режисирано, а на въпрос какво смята да предприеме оттук нататък, той отговори: “Смятам да заведа дело и каквото стане. Нататък не знам, ще видя. Имаше много малко време да се прочете целият труд. Помолих да ми го дадат на спокойствие да си го прочета, не ми го дадоха. Казаха, че трябва или да се разпиша, или да… И аз съответно не се разписах. Сега ще го взема, ще видя какво има вътре и ще преценя”.

Уволненият директор изрази подозрения, че една от основните причини за разрасналия се скандал са пари. “Самата Петя Тодорова управлява финансите на настоятелството с разписани чекове от госпожа председателката. В самото настоятелство, в управителните му органи има десет човека и четирима от тях са учителките Илияна Цветкова, Румяна Караджова, Петя Тодорова, Явор Минков и председателката Спасова. Тоест пълен контрол на парите на настоятелството”, каза той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *