Скандалът Президент – премиер влезе в парламента

Скандалът “Президент- премиер” влезе и в парламента. Депутатът от БСП Антон Кутев обвини Бойко Борисов, че е подслушвал Румен Радев. Вицепремиерът Томислав Дончев контрира и обяви, че министър- председателят няма правомощия по използвнането на СРС-та.

Депутатът от БСП Антон Кутев излезе на трибуната с обвинения към премиера. „Ако някой иска да ме убеди, че Бойко Борисов не е знаел, че президентът на държавата се подслушваше, ще ви кажа, че или той не е за мястото, което заема, или някой ме лъже. Точно това подслушване на президента според мен е ставало със знанието на министър – председателя”, заяви Кутев.

В отговор вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че премиерът няма такива правомощия. „Министър – председателят не е оперативно въвлечен в работата на която и да е институция. Тук говоря за МВР, ДАНС и ДАТО. Мисля, че има норми, които ограничават правомощията му в тая работа. Това, че той е принципал на дадена институция не означава, че може да следи поведението или траекторията на всеки един агент или неин служител”, уточни Дончев, цитиран от Нова тв.

БСП продължи да атакува властта, този път в декларация от трибуната на парламента, Кутев взе под прицел думите на Валери Симеонов за корумпирани журналисти. „Цинизмът, който проявихте към майките на деца с увреждания, не е бил случайна проява на социална неадекватност. Днес заплашвате журналисти. Какво да очакваме до края на мандата? Проблемът, г-н Симеонов, не са медиите. Днес един от най-сериозните проблеми на българската демокрация сте вие”, допълни Кутев.

Валери Симеонов контрира с изявление, че срещу него се води „мащабна битка”. А неин вдъхновител бил обвиняемия Васил Божков. Хазартът на Васил Божков винаги е бил под чадъра на БСП. Кой не го подкрепи, уважаеми колеги? БСП и ДПС. Кадри на БСП винаги са били на хранилка на г-н Божков”, заяви лидерът на НФСБ.

А по повод изявлението, че заплашва журналисти, които по думите му цитирам: трябвало да бъдат привикани от прокуратурата, Симеонов отговори: „Това, за което говореше г-н Кутев, нямаше нищо общо с моето изказване и не отговаря на истината, какво посегателство над демокрацията да използваш думата – прокуратурата да привика, та тя не привиква ли. Когато получиш призовка трябва да се явиш и да дадеш обяснения. Защо след като си узнал за престъпни действия от лицето Васил Божков, 45 дена мълчиш и не изнасяш тази информация”, допълни Симеонов.

Лидерът на НФБС не уточнидали има конкретни доказателства за корупция на журналисти и обясни, че това било работа на компетентните органи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *