Скандалът с кметската номинация на БСП за Сандански се разраства! На извънредно заседание социалистите решават как да работят в изборната кампания

Общинското ръководство на БСП в Сандански на заседание взе решение за свикване на извънредна конференция на 18 септември. Причината е ситуацията с незачитане решението на общинската структура на БСП в община Сандански от 31 август тази година за номинацията на лидера Снежана Стоянова за кмет.

Ето как коментира създалата се ситуация председателката на БСП в Сандански Снежана Стоянова: „При нас не е постъпило решение на Националния съвет на БСП, с което да е утвърдена кандидатурата на Младен Тимчев за кмет от БСП на предстоящите избори. Информацията, която имаме, е, че решението на общинската организация на БСП в Сандански не е утвърдено и не е гласувано. Затова на заседание взехме решение за свикване на извънредна конференция на БСП в Сандански. Тя е насрочена за 18 септември, за да е след Националния съвет на БСП, който е насрочен за 15 септември”. Това каза Снежана Стоянова, която бе номинирана за кандидат-кмет от местните социалисти.

Както “Струма” писа, с 45 гласа от общо 54 присъствали на общинската конференция на социалистите в община Сандански бе издигната кандидатурата на Снежана Стоянова за кандидат за Сандански. Няколко дни по-късно се разбра, че Националният съвет на БСП издига за кандидат-кмет на Сандански Младен Тимчев. В зависимост от решението на Националния съвет социалистите в община Сандански ще решават как да работят в кампанията за местна власт, заяви Сн. Стоянова.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *