HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Скандалът с ОФК „Вихрен“ се разраства! Губернаторът В. Михайлов върна „на поправителен“ скандалното решение на ОбС – Сандански, с което подариха на хората на Коко Динев за 10 г. спортната база срещу 1 лв. наем

Областният управител Бисер Михайлов оспори решението на Общинския съвет в Сандански, с което даде благословията на Сдружение „ОФК „Вихрен” начело с хората на Коко Динев да стопанисва спортната база на градския стадион в курортния град за 10 години срещу наем 1.00 лев на месец. Губернаторът Б. Михайлов стопира решението на санданските парламентаристи и го върна за ново разглеждане или отмяна. В мотивите си областният управител е посочил, че в решението си съветниците не са спазили процедурата по отдаване под наем, не е обявена пазарна цена за наем на спортната база, която да е определена от независим оценител, липсва и обява или съобщение, че се дава под наем спортната база. Бъдещият наемател не е представил и пакет от документи, които да удостоверяват, че сдружението е с обществено полезна дейност. Губернаторът е категоричен, че решението за отдаване на спортната база на Сдружение „ОФК „Вихрен” е незаконосъобразно. Веднага след като той го върна в ОбС – Сандански обаче, то е включено за ново разглеждане в постоянните комисии към Общинския съвет и те започнаха да заседават още вчера.

Вариантите пред общинските съветници са два, първият е да отменят и отхвърлят искането на Сдружение „ОФК „Вихрен” да сложи ръка на цялата спортна база срещу лев наем. Вторият е да спазят законите и да изпълнят посочените от областния управител процедури, след което да последва ново гласуване.

Както „Струма” писа, с гласовете на 14 местни парламентаристи бе предоставена за безвъзмездно ползване срещу символичната сума от 1 лев спортната база на градския стадион на Сдружение „ОФК „Вихрен” с упълномощен представител на Коко Динев санданчанина Георги Манолев. Сдружението получава за срок от 10 години спортната база – тренировъчно игрище, градския стадион, съблекални, административна сграда на два етажа и всичко това за 1 лев на месец. Общинският съветник д-р Виолета Ждрапанска по време на заседанието не получи отговор защо не й е предоставен проектодоговор, в който ясно да са посочени клаузите на договора между собственика и наемателя и затова тя гласува „против“.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *