СКАНДАЛ В ДУПНИЦА! Отстраниха учителка след сигнал на родители за тормоз на първокласници

Инспектори от РУ на МОН – Кюстендил влизат на спешна проверка в ОУ ”Св.св. Кирил и Методий” в Дупница след сигнал от родители за лошо отношение на учителката към децата им по време на час.

Става въпрос за Ана Колева, която от вчера е временно отстранена от преподавателското място до изясняване на случая. Класът й ще довърши учебната година с друг учител.

„Изпратила съм експерти на проверка в училището, която ще продължи три дни, но резултатът ще бъде оповестен едва на 4 юни, тъй като в момента тече външно оценяване на учениците от 4 клас”, заяви за „Струма” директорът на РУ на МОН в Кюстендил Мая Спасова.

Вчера родители се бяха събрали пред входа на училището след проведена среща с представителите на РУ на МОН, Агенцията за закрила на детето и представител на общината.

Майката на първокласник, едно от тормозените деца, Рая Панчева заяви пред “Струма”: “Водихме разговор с учителката Ана Колева, която е класна на 1 „а” клас в присъствието на представители на РУ на МОН, Агенцията за закрила на детето и ЦОП в Дупница. Учителката, която е записана по време на час как ругае децата ни и ги нарича “говеда” и с други епитети, се опита да се оневини, като обвини нас, родителите, че не сме си възпитали децата. Та те са първи клас, нямат навици да са в училище. Учителят е този, който трябва да ги приобщи към учебния процес. Разговаряхме с директора на училището преди около седмица, но той застана на страната на учителката. Ходихме и при кмета М. Чимев и му пуснахме записите, направени по време на час. Обяснихме му, че директорът не е пожелал да изгледа записите и да се увери, че учителката се държи безпардонно с децата ни. На срещата днес тя заяви, че записите са манипулирани и на тях не е нейният глас. Ние не сме специалисти и няма как да манипулираме гласа й. Нас ни интересува децата ни да не са тормозени по време на час.

На срещата днес в кабинета на директора на училището от ЦОП ни предложиха да окажат психологическа помощ на децата ни. Аз ще се възползвам от дадената ми възможност. Детето ми е стресирано”, заяви Рая Панчева.

Друга майка допълни: „Някои ни питат защо сме мълчали досега. Моето дете нищо не казваше вкъщи за отношението на учителката към нея и останалите деца. Била е заплашена да не говори и тя се е страхувала да си каже вкъщи какво се случва по време на час. На срещата днес в кабинета на директора в присъствието на представители на институциите ни беше казано, че Ана Колева е временно отстранена като учител и децата ще завършат 1-ви клас с друг учител, но дано този акт не е замазване на случая и догодина отново Ани Колева да учи децата ни”, заяви майката на първокласник.Родители на първокласници се срещнаха с директора на училището

Както “Струма” писа, преди няколко години имаше подобен случай с учителката Ани Колева. Тогава тя пак беше нагрубявала нейни ученици, имаше и бито от нея дете. Въпреки оплакванията на родителите тя остана на работа като учител в ОУ „Св.св. Кирил и Методий”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *