Скандал в НС в последната работна седмица, БСП напусна залата

Последната работна седмица на депутатите преди дългата им лятна ваканция започна със скандал.
Червената шефка Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в НС и да предложи актуализация на бюджета. След като председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи, че ще разговаря с премиера и ще уведоми законотворците дали ще отиде при тях, депутатите от БСП настояха тя да даде почивка, докато Борисов не пристигне.

Сред викове “Оставка” и критики към властта, думата взе и Стоян Мирчев от БСП.
Той обвини Борисов, че е страхливец и отсече, че “се крие като мишка”. Заради обидата към премиера Караянчева го наказа.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова се опита да внесе помирителен тон и също призова Караянчева да даде 10 минути почивка, за се успокоят страстите.

“Грубо и просташки се руши авторитетът на парламента. Уважаеми народни представители, вие сте тук да защитавате интересите на хората, а българските граждани очакват социално- икономическите мерки, които бяха анонсирани и ние трябва да ги запишем в съответните закони. Ако колегите от БСП са в емоционална криза, дайте почивка, за да се успокоят и да пристъпим към работата, защото тя е сериозна”, призова тя.

Георги Свиленски от левицата обаче се възмути, че тя е нарекла цялата парламентарна група на БСП простаци и не е била наказана за разлика от Мирчев.

В крайна сметка социалистите напуснаха пленарната зала, защото не са съгласни с дневния ред на НС.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *