СКАНДАЛ В ОбС – САНДАНСКИ! Председателят на комисията по избор на шеф на УВЕКС К. Станоев хвърли оставка

Председателят на временната комисия по избор на управител на УВЕКС в община Сандански Костадин Станоев подаде вчера оставка минути след като за 4-ти пореден път заседанието се провали. Той излезе с официално изявление, в което посочва мотивите си за подаване на оставката:

„Днес, 08.01.2018 г., от 10.00 ч. трябваше да се проведе заседание на временната комисия по избор на управител на УВЕКС ЕООД. Още в самото начало, преди комисията да започне да заседава, се заформи ожесточен спор между нейните членове по отношение на това, че всички законови срокове, заложени в наредбата, са просрочени и процедурата по избор на управител е нарушена в самия зародиш, и всички решения оттук нататък ще бъдат взети неправомерно и незаконосъобразно.

Всичко започна от момента, в който Георги Георгиев бе избран за председател на Общинския съвет в Сандански и неговото място в комисията остана вакантно и беше пропуснато да се запълни от нов член – общински съветник. Направих няколко последователни опита /три на брой/ да проведа легитимно заседание на комисията, които обаче се оказаха несполучливи поради една или друга причина. След всички проведени срещи и дебати с членовете на временната комисия установих, че е налице липса на желание работата на оглавяваната от мен комисия да продължи в този състав. Поради гореизложеното считам, че е редно от моя страна да поема цялата отговорност за случилото се и да подам оставка, за да може Общинският съвет да отвори нова процедура за избор на управител на УВЕКС”.

Както „Струма” писа, през месец септември 2017 г. с решение на Общинския съвет бе удължен временният договор за управление на УВЕКС на Крум Аргиров, като е посочено, че той не трябва да е по-късно от 10 март тази година. Срокът за приемане на документи за участие в конкурса за избор на нов управител бе 15 декември. Единствената кандидатура, подадена час преди изтичане на крайният срок, бе тази на в.р.и.д. Крум Аргиров.

Три заседания на временната комисия с председател Костадин Станоев не се проведоха. Първите две заради липса на кворум, като едното бе провалено заради отложен полет от Лондон, с който К. Станоев трябваше да се прибере. Тогава с имейл Станоев уведоми председателя на Общинския съвет Георги Георгиев, че отлага насроченото заседание за 28 декември, и насрочи ново заседание за 8 януари.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *