Скандал в парламента заради инцидента със загиналото от токов удар дете

Нелепият инцидент, при който загина 16-годишно дете след токов удар в София, предизвика скандал в парламента.

„Всички тук сме гневни. Няма нито една институция, която да даде отговор на това безумие. Тук не става въпрос за политиканстване”, заяви депутатът от БСП Иван Ченчев.

„Да изкажем съболезнования и да не правим евтин пиар”, призова председателят на парламента Цвета Караянчева, цитирана от NOVA. А от БСП излязоха с искане.

„Никой не дава отговор на въпроса кой разреши тези 100 павилиона без ток или незаконен ток или да бъдат захранвани от мантинелите. Поканете министър-председателя и кмета на Столична община да дойдат и да дадат отговор кой разреши работата на тези павилиони”, поиска Георги Свиленски.

„Компетентните органи работят по тази тема. Не знам какво може да ни каже Борисов точно по тази тема”, отговори Караянчева. От ГЕРБ се възмутиха, че се правят опити трагичният инцидент да се политизира.

„Отново започвате с примитивизма. Съболезнования на родителите. Да, напоследък за срутването е виновен Бойко. И за тайфуна в Таити е виновен. Повикайте го, той ще се отзове, но не ви прави чест”, смята Вежди Рашидов.

Напрежението нарасна още повече след процедури и редица пререкания. Последва гласуване на предложението за изслушване, което не беше прието. Работата продължи с точките от дневния ред.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *