Топ теми

Скандал в Сандански, „Вихрен“ изгони вратаря Г. Ставрев за погазване на спортния режим

„Вихрен“ изгони вратаря Георги Ставрев по-малко от два месеца след привличането му. Стражът е четвъртият футболист, който се изнася от Сандански в последните няколко седмици. След като се прибра вкъщи, варненецът лаконично призна, че е бил натирен от клубните шефове веднага след победната визита срещу „Сливнишки герой“, в която записа третия си мач като титуляр за детелините.

От ръководството на вихренци запазиха мълчание по скандала, но все пак се разбра, че причината не е финансова или от спортно-технически характер, а дисциплинарна – за погазване на спортния режим по време на престоя в Сливница. Синът на вратаря от близкото минало Стоян Ставрев пристигна в курортния град в края на март и постепенно се пребори за титулярно място. С него под рамката отборът спечели 9 от 9 точки и затова раздялата дойде изневиделица.

За днешното домакинство срещу “Балкан” в стартовите 11 се завръща бившето орле Радослав Ангелски, негов дубльор ще бъде юношата Георги Василев.

“Напускането на Ставрев не го считам за проблем. Би било при контузия или наказание, но засега за наша радост всичко с другите двама на поста е окей. Добре е, че с нас отново след санкция е опитният Даниел Златков, така че срещу ботевградчани разполагаме с всички футболисти. Трябва да сме готови за мач със съперник, който не бе губил 7 месеца, преди да падне в Дупница, което показа, че не е непобедим. Никой не може да знае какво ще се случи в оставащите два кръга, но ако искаме да останем в играта докрай, трябва да спечелим 6 т.“, коментира наставникът Петър Златинов.

Въпреки загубата на “Бончук” преди седмица “Балкан” си остава отборът, който взе най-много точки от челния квартет, като през есента победи у дома “Марек” и “Беласица”, отстъпи пред “Кюстендил” и завърши наравно с “Вихрен”. За подялбата на точките в Ботевград се разписа Методи Костов.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *